Blog

A CUKORMENTES GYÖMBÉRSZÖRP ÉS AZ EPRES TIRAMISU TÖRTÉNETE

2021.02.25 12:00
Spájz Szörp
Spájz Szörp
A CUKORMENTES GYÖMBÉRSZÖRP ÉS AZ EPRES TIRAMISU TÖRTÉNETE

AZ UTÓBBI PÁR ÉVBEN AZ ÉLETÜNK SZÁMOS TERÜLETÉN ELKEZDTÜNK FIGYELNI ARRA, HOGY TUDATOSABBAN LÉTEZZÜNK. NINCS EZ MÁSKÉPP AZ ÉTKEZÉS TERÜLETÉN SEM. MEGNÉZZÜK, HOGY MIT VÁSÁROLUNK, ILLETVE KIALAKULT EGY STABILITÁS ABBAN IS, HOGY HOL. MEGVAN A KEDVENC ZÖLDSÉGESÜNK, HENTESÜNK, PÉKÜNK, DE HA MINDENT EGY KALAP ALATT AKARUNK ELINTÉZNI, AKKOR IS MA MÁR SZÁMOS VÁLASZTÁSI LEHETŐSÉGÜNK VAN ARRA VONATKOZÓAN, HOGY MERRE VESSZÜK AZ IRÁNYT. SOKAN KEZDTEK ÉLETMÓDVÁLTÁSBA ÉS FIGYELNEK JOBBAN ODA ARRA, HOGY MI A JÓ A TESTÜKNEK ÉS A LELKÜKNEK. MI A SPÁJZ SZÖRPNÉL IS TAPASZTALUNK VÁLTOZÁSOKAT A FOGYASZTÓI SZOKÁSOKBAN. AZT VETTÜK ÉSZRE, HOGY A CUKORMENTES TERMÉKEINK IRÁNT AZ ELMÚLT IDŐSZAKBAN MEGNŐTT A KERESLET. ÍGY NEM TITKOLT TERVÜNK, HOGY EBBE A KATEGÓRIÁBAN IS HAMAROSAN MINÉL TÖBB KIVÁLÓ MINŐSÉGŰ SZÖRP ÁLLJON A RENDELKEZÉSETEKRE.

Tavaszra várva

De most egyelőre nem az új ízeinkről lesz szó, hanem egy isteni desszertet hoztunk nektek @fit_motikata–tól, aki elkötelezett híve az egészséges táplálkozásnak, miközben sanyargatásról egyáltalán nem kell szerencsére beszélnünk. A szörpök felhasználhatósága sokkal színesebb annál, mint ahogy azt elsőre gondolnánk, emlékezzünk csak vissza arra az izgalmas mézeskalácsos muffinra, amelyet Szotyi Művek osztott meg velünk még a karácsonyi ünnepek előtt.

A mostani desszert gyümölcsösségével már a tavaszt idézi, melyet a Spájz Cukormentes Gyömbérszörp tesz igazán felejthetetlenné.

Epres Tiramisu – cukormentes kiadás   

 

Hozzávalók:

200g cukormentes Gullon keksz, vagy cukormentes babapiskóta

Az epres-gyömbéres töltelékhez:

250g friss eper

0,5dl Spájz Cukormentes Gyömbérszörp

1,5dl víz + 2 evőkanál a puding kikeveréséhez

1 evőkanál vaníliás puding

A krémhez:

500g mascarpone (light),

500g cukormentes tejszín

Édesítő ízlés szerint

2 teáskanál vanília aroma

1 csomag cukormentes főzés nélkül elkészíthető vaníliás puding

 

Elkészítés:

Az epres-gyömbéres raguhoz az epret és a vízzel elkevert szörpöt egy edényben felforraljuk. Addig főzzük, amíg az eper meg nem puhul. Ekkor a levéből félreteszünk egy keveset (ebbe fogjuk majd a cukormentes babapiskótákat mártogatni). A pudingot egy kevés vízzel kikeverjük, majd hozzáadjuk a szószhoz, és besűrítjük vele.

A cukormentes babapiskótát a félretett epres-gyömbéres szirupba mártogatjuk.

A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük (figyeljünk rá, hogy ne verjük túl, mert akkor nem lesz olyan selymes a végeredmény). Majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is.

Végezetül már csak az összeállítás marad: az edény aljába kerüljön egy adag krém, arra jöhet a cukormentes babapiskóta, majd az epres-gyömbéres ragu. Ugyanígy teszünk rá még egy réteget. A tetejére hagyjunk még egy kis adag krémet "lezárásnak", amit ha habzsákba töltünk, könnyedén tudunk nagyon mutatós befejezést kölcsönözni a desszertünknek. Az egészet friss eperrel dekorálhatjuk még ízlés szerint. Pár órára tegyük hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek!

Téli ízek vására

Ha a hétvégén szívesen elkészítenétek ti is Kata receptjét, irány a Spájz Szörp webshopja, ahol a cukormentes gyömbérszörpünk mellett a közkedvelt téli ízeinket is 25% kedvezménnyel találjátok még a hónap végéig!

Szép hétvégét kívánunk!

 

TÉLI ÍZEK VÁSÁRA 

(-25% KEDVEZMÉNY)

 

Webáruház készítés